Iščekivanju je došao kraj: Ruža Tomašić pristupa Hrvatskoj konzervativnoj stranci

Iščekivanju je došao kraj: Ruža Tomašić pristupa Hrvatskoj konzervativnoj stranci

Foto: FAH

ZASTUPNICA u Europskom parlamentu Ruža Tomašić potpisat će u subotu u Šibeniku na sjednici Predsjedništva Hrvatske konzervativne stranke (HKS) pristupnicu i postati član te stranke nastale nakon rascjepa HSP-a dr. Ante Starčevića, kojem je bila predsjednica.

Tomašić je to potvrdila u četvrtak u telefonskom razgovoru za Hinu, dodajući kako je tako odlučila jer je jako zadovoljna svime što su članovi HKS-a dosad učinili. "Puno mladih je došlo i još dolaze. Njih nije zanimalo pravaštvo, a svjetonazorski spadaju u konzervativnu stranku, ali okrenutu budućnosti, a ne prošlosti", dodala je Tomašić.

Ruža zadovoljna učinjenim

Na pitanje hoće li postati i predsjednica te stranke, odgovorila je da će odluku o tome hoće li se na saboru stranke u ožujku kandidirati za predsjednicu donijeti poslije, ali ne zato što ne bi htjela to biti, nego zato što smatra da bi "sadašnji predsjednik Mihovil Stanišić bio vrlo dobar predsjednik stranke".

"Jako sam zadovoljna svime što je učinjeno. Stanišić u radu čvrsto stoji na tlu sa svim svojim odlukama. Sviđa mi se kako radi i nastojat ću ga do sabora stranke nagovoriti da se on kandidira za predsjednika", rekla je.

Stanišić kaže da mu "imponira njezino povjerenje, ali zna da će ona bolje voditi stranku".

Otvaranje prostora mladima i ženama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maksimalno se trudim da Ruži Tomašić stvorim temelje potpuno nove i drugačije, obiteljske stranke, da ljudi međusobno komuniciraju i zalažu se za dobrobit cijele zajednice, što je ona nastojala postići i u našoj prošloj stranci", istaknuo je.

Stanišić je otkrio da je Ružu Tomašić u posljednje vrijeme neuspješno vrbovalo nekoliko stranaka.

Po njegovim riječima, program stranke počiva na tradicionalizmu i obiteljskim vrijednostima te na snažnome državnom integritetu, a u gospodardstvu na obrtništvu i malome i srednjem poduzetništvu kao njegovom temelju.

"Namjera je da se da puno prostora da mladima i ženama, pa da se djelovanjem u stranci profiliraju i sami bore za bolju budućnost. S tim ciljem u HKS-u neće biti multipliciranja funkcija", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara