Islamska država: Za godinu dana imat ćemo nuklearno oružje

Islamska država: Za godinu dana imat ćemo nuklearno oružje

Foto: FAH

ISLAMSKA država u roku od godinu dana namjerava nabaviti nuklearno oružje, objavili su džihadisti u najnovijem broju svog propagandnog časopisa Dabiq.

Nuklearno oružje, stoji u tom časopisu, Islamska država će kupiti od Pakistana.
"Islamska država već je nadmašila svoje korijene kao najeksplozivnija islamska skupina u suvremenom svijetu i evoluirala u najeksplozivniju islamsku skupinu koju je svijet ikad vidio. I sve to u manje od 12 mjeseci", poručuju propagandisti Islamske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu se podsjeća da se Islamskoj državi nedavno pridružio i Boko Haram, a džihadisti tvrde da su istovremeno od SAD-a i Irana zaplijenili tenkove, raketne bacače, raketne sisteme i sustave protuzračne obrane.

"Dopustite mi da na stol stavim hipotetsko pitanje. Islamska država u banci ima milijardu dolara, pa mogu vrlo lako preko svog vilajeta u Pakistanu od trgovca oružjem povezanog s korumpiranim političarima u regiji kupiti nuklearno oružje. To je zbroj svih strahova zapadnih sigurnosnih službi, a danas je to beskrajno lakše izvesti nego prije samo godinu dana. Ako ne nuklearku, onda zašto ne bi nabavili par tisuća tona eksplozivnog amonijevog nitrata? To je bar lako napraviti", navodi se u tekstu naslovljenom "Savršena oluja".

Tako nabavljeno oružja Islamska država bi, navodi se u pamfletu, iskoristila za napad na SAD "koji bi posramio sve prošle napade".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara