Islamska država preuzela odgovornost za pucnjavu u Teksasu: "Ono što se sprema bit će još veće"

Islamska država preuzela odgovornost za pucnjavu u Teksasu:  "Ono što se sprema bit će još veće"

Foto: Hina

SKUPINA Islamska država preuzela je u utorak prvi put odgovornost za jedan napad izvršen u SAD-u, nedjeljni skup islamofobne organizacije u Teksasu, te je ujedno zaprijetila novim napadima.

"Dva vojnika kalifata izvela su napad na izložbu karikatura proroka u Garlandu (Teksas)", tvrdi organizacija koja je proglasila kalifat u Iraku i Siriji, u svojem dnevnom radijskom izvješću.

Do napada je došlo u predgrađu Dallasa gdje se odvijalo natjecanje u karikaturama Muhameda koje je organizirala udruga American Freedom Defense Initiative, koja se smatra islamofobnom.

Jedan je policajac ubio dva teško naoružana muškarca koji su pokušali napasti skup a uspjeli su tek lakše raniti jednog čuvara.

"Dva brata otvorila su vatru na izložbu ranivši policajca zaduženog za zaštitu izložbe prije nego su ubijeni u pucnjavi", dodaje IS a potom kreće s prijetnjama SAD-u. "Ono što se sprema bit će još veće. Vidjet ćete strašne stvari koje će izvesti vojnici Islamske države".

Po američkim medijima, dvojica islamista bili su Elton Simpson (31) i Nadir Soofi (34) koji su živjeli zajedno u stanu u Phoenixu (Arizona).

Jedan od njih, Simpson, već je neko vrijeme bio predmet istrage FBI-ja a na jednoj njihovoj snimci može se čuti kako govori o svojoj želji da otputuje u Somaliju i pridruži se "braći" u džihadu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara