Islamska država tvrdi: Udovica napadača iz Pariza stigla je u Siriju

Islamska država tvrdi: Udovica napadača iz Pariza stigla je u Siriju

Foto: Hina

DŽIHADISTI tvrde kako je udovica pariškog ubojice Amedyja Coulibalyja sigurno stigla na teritorij Islamske države u Siriji. Džihadisti su informaciju objavili u drugom izdanju magazina Dar al Islam čije izdanje kruži po Twitter računu povezanim s džihadistima.

U magazinu je objavljen navodni razgovor s Hayat Boumeddiene, no nisu objavljene slike ili bilo koji drugi dokaz koji bi dao potvrdu da se radi o njoj.

Boumeddiene je u razgovoru kazala kako je Coulibaly htio ratovati u Siriji ili Iraku nakon što je Islamska država objavila da je uspostavila kalifat. Također je kazala kako nije imala problema prilikom putovanja na teritorij Islamske države te da je dolazak na njihov teritorij "dobar osjećaj".

U razgovoru nije otkrila nikakve detalje o njenoj ulozi u napadima u Francuskoj.

Na naslovnici časopisa nalazi se fotografija Eiffelovog tornja kojeg čuvaju francuski vojnici, a objavljene su i fotografije koje pokazuju posljedice napada u Parizu. Također se slavi Coulibaly i poziva se na nove napade.

Jean-Charles Brisard, francuski stručnjak za terorizam, kazao je za CNN kako se čini da je magazin službeno glasilo Islamske države te da je Boumeddiene vjerojatno stigla do njih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara