Istraga trajala šest godina, suđenje - jedan dan: Ringwaldu pola godine zatvora za tučnjavu na Hvaru

Istraga trajala šest godina, suđenje - jedan dan: Ringwaldu pola godine zatvora za tučnjavu na Hvaru

Ilustracija: HrFoto

STIPE RINGWALD osuđen je na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno na pola godine zatvora zbog teškog ozljeđivanja britanskog turista u tučnjavi na hvarskoj rivi u srpnju 2006. godine. Slučaj je vrlo poznat i prije šest godina bio je hit tema svih hrvatskih medija.

Bajić u zatvor strpao i kirurga

U zatvoru je preko vikenda zadržan i predsjednik HDSSD-a dr. Hrvoje Tomasović. Bezrazložno. Naime, nakon što se utvrdilo da je Tomasović zaista razdvajao sukobljene strane, što je cijelo vrijeme tvrdio, postupak protiv njega je okončan, ali ne prije no što je morao čekati gotovo punih šest godina da se utvrdi da nije bilo nikakvog osnova da se protiv njega vodi kazneni postupak, jer napadnuti Britanac nije imao osobito teške ozljede.

Sve zakuhala Ringwaldova djevojka

Tomasović se tako danas na splitskom sudu pojavio kao svjedok. Na Dračevac ga je dovezla Ana Sasso, koja je također dala iskaz. Te 2006. godine ljetovali su kao i obično na Hvaru na Tomasovićevoj jahti. Sa sukobom ni jedno, ni drugo nisu imali nikakve veze. Do nevolja je došlo u klubu Carpe Diem. Ringwaldova tadašnja djevojka Karla Krneta opako se nabacivala dvojici Britanaca, valjda da svog dečka napravi ljubomornim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ringwald se par puta sukobio s Britancima, a na rivi su ga bacili na pod i vjerojatno bi ga iscipelarili na smrt da nije intervenirao Tomasović i razdvojio ih. U sekundi Ringwald je skočio na Britanca i odgrizao mu komad uha.

Tony Blair se požalio Ivi Sanaderu

Ništa se nije dogodilo idućih 18 dana, koje je Tomasović proveo na vezu u Hvaru. Odjednom se na otoku stvorila specijalna policijska ekipa poslana iz Zagreba. Tomasovića su uhitili kao zadnjeg kriminalca, i to prvenstveno zbog toga što se tadašnjem premijeru dr. Ivi Sanaderu za vrijeme službenog posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu kolega Tony Blair požalio kako su Hrvati kanibali i da njihovim turistima odsijecaju uši. Sanader je slučaj prepustio Bajiću, koji je operaciji dao najviši status.

Još mjesec dana do zastare

Istraga je trajala gotovo punih šest godina, a suđenje je, što je isto zanimljivo, okončano u samo jedan jedini dan. Sutkinja Ivana Kanaet nije htjela čekati svjedoke koji danas nisu došli nego je odmah zaključila slučaj. Ne čudi takva ažurnost jer preostalo je još svega mjesec dana do nastupanja zastare pa je veliko pitanje hoće li uopće biti tehnički moguće stvar dotjerati do kraja u zakonski predviđenom roku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara