Istraživanje: Premalo žena na direktorskim funkcijama

Foto: Deloitte 

U SKLOPU SheXO kluba, Deloitte Hrvatska je tijekom lipnja i srpnja proveo istraživanje "Žene u poslovnom svijetu", u kojem je sudjelovalo 137 muškaraca i žena s najviših izvršnih pozicija hrvatskih tvrtki.

Istraživanje je pokazalo da svega 30 posto ispitanika poznaje velik broj žena koje zauzimaju izvršne pozicije u tvrtkama u kojima rade. S druge strane, sudionici istraživanja smatraju da ne postoje značajne razlike između žena i muškaraca na upravljačkim pozicijama, posebno kada govorimo o ostvarivanju financijskih rezultata tvrtke (62%), implementaciji dugoročnog strateškog razvoja (56%) ili o suočavanju s poslovnim izazovima (55%).
 
Žene učinkovitije upravljaju ljudskim resursima
 
Ipak, određene razlike u percepciji postoje, pa se za žene smatra da učinkovitije upravljaju ljudskim resursima (68%), da su uspješnije na području osobnog razvoja i stjecanja novih iskustava (56%) te da su uspješnije u održavanju ravnoteže između privatnog i poslovnog života (54%), dok u slučaju muškaraca postoji stav da lakše ostvaruju profesionalni napredak (76%) te da su bolji u borbi za poziciju tvrtke u uvjetima konkurentskog tržišta (47%).
 
Muškarci lakše dolaze do direktorske pozicije
 
S druge strane, sudionici u Deloitteovom istraživanju smatraju da spol ima utjecaja kod promaknuća na mjesto člana uprave tj. da je muškarcima lakše doći do ove pozicije (79%). Slično, oni dijele stav da bi žene trebale biti zastupljenije na razini uprave (83%).
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Naše istraživanje je pokazalo da postoje razlike u načinu rukovođenja između muškaraca i žena.", navodi Sonja Ifković, direktorica u Deloitteovom Odjelu poreznog savjetovanja, te nastavlja
 
"Sukladno i međunarodnim studijama, tvrtke bi u konačnici mogle imati velike koristi od optimalnog omjera muškaraca i žena na ključnim upravljačkim pozicijama, jer, iako različiti, njihovi se načini rukovođenja nadopunjuju, što može doprinijeti ostvarivanju boljih poslovnih rezultata."
 
Nakon predstavljanja rezultata Jasmina Sočković, psihologinja, kratko je analizirala nalaze sa socijalno-psihološkog aspekta, te ja zatim uslijedila  panel rasprava o poziciji žena u poslovnom svijetu u Hrvatskoj.
 
U panelu su sudjelovale Olgica Spevec, predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, Ana Ivančić, predsjednica Uprave BNP Paribas Cardiff osiguranja d.d., Aida Liha Matejiček, VERN’ova prodekanica za međunarodnu suradnju i cjeloživotno obrazovanje, Mirela Holy saborska zastupnica, Jadranka Ivanković, članica uprave Podravke d.d. i Sandra Mihelčić, direktorica i vlasnica Business Media Groupa, glavna urednica časopisa Poslovni savjetnik.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara