Istražni zatvor za trojac koji je prijetnjama iznudio desetke tisuća kuna od 44-godišnjaka

Ilustracija: Shutterstock

TROJICI osumnjičenika, koje osječko tužiteljstvo tereti da su od 44-godišnjaka iznudili više desetaka tisuća kuna, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na utjecajem na svjedoke.

"Postoji osnovana sumnja da je trećeoosumnjičenik od 17. lipnja 2005. do lipnja 2010. u Gorici Valpovačkoj; u nakani protupravnog stjecanja znatne imovinske koristi; s vidljivo istaknutim pištoljem i uz prijetnje prebijanjem i ubojstvom, prisilio oštećenika (1970.) na potpisivanje izjave da mu je dužan 15.000,00 EUR-a te plaćanje mjesečnih kamata u iznosu od deset posto, na što je oštećenik u strahu za svoj život i sigurnost pristao i isplatio mu nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ujedno, postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik od lipnja 2010. do 4. lipnja 2014. u istom mjestu i prema istom oštećeniku; u nakani protupravnog stjecanja znatne imovinske koristi; a nakon što ih je trećeosumnjičenik doveo u kuću oštećenika, predočili  da su od trećeosumnjičenika preuzeli potraživanje prema njemu, iako su znali da ono stvarno ne postoji, te ga uz prijetnju ubojstvom prisilili na nastavak plaćanja mjesečnih kamata zbog čega im je oštećenik u strahu za svoj život i sigurnost isplatio više desetaka tisuća kuna", priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara