Ivan Račan odgovara kritičarima: Nove ministre je lako naći, ali što promijeniti u politici?

Ivan Račan odgovara kritičarima: Nove ministre je lako naći, ali što promijeniti u politici?

Foto: Facebook

IVAN RAČAN na svom Facebook profilu često komunicira sa svojim "prijateljima", traži njihova mišljenja, a nekad se i sam pita je li ova njegova Vlada na dobrom putu.

Tako je sinoć objavio: "Lako za rekonstrukciju Vlade, nove buduće bivše ministre je lako naći, ali što promijeniti u politici?". Nakon mnogobrojnih komentara, objasnio je svoj post: "Komentiram ono što kao i vi vidim iz medija. Kovačević iz HNS-a hvali svoje ministre u Vladi, a kritizira Linića i traži promjene. Jakovčić iz IDS hvali svog ministra, a kritizira cijelu Vladu i traži rekonstrukciju."

I dok se neki čude njegovom pitanju, drugi nude rješenje. Prenosimo neke odgovore:

"Nije problem naći ministre, nažalost, svatko danas može to biti. Problem je naći dobre ministre. Ne treba nam ni rekonstrukcija Vlade. Hrvatska je nažalost propustila stvoriti poltičku elitu i najzapušteniji dio, uz novinarstvo, upravo je politička scena. Nema nažalost kriterija i u tom grmu leži zec..."

"Jedno je politika a drugo je vodjenje zemlje...nadjite nekog tko zadnjih 20 godina placa porez i doprinose u dan...i dajte mu da vodi zemlju...ovo je postala tragikomedija..."

"Teško je skuhati dobru klopu ako je prijašnji kuhar potrošio spizu!"

"Malo više slušati ljude koji imaju iskustva u pojedinim poslovima. Ako je kadar iz stranke koalicije, ne znači da mu svi žele zlo. Doživio sam na osobnom primjeru da se i dobronamjerni savjeti iskusnih ljudi u svome području, koji barataju argumentima, a ne floskulama, dočekivaju na nož, jer se sadašnji kadrovi drže da sve znaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ništa ne dirajte...najmanje štete napravite kad ništa ne radite..."

"Ivane, ako ne znate što trebate raditi pitajte svoje kolege na Islandu oni će vam rado prenjeti svoja iskustva kako izaći iz ove krize ili se vi bojite provesti ono što su oni učinili."

"Racionalizirati sustav lokalnih samouprava ... i nametnuti im obavezu učinkovitosti .. a bogami bi im smanjio sradstva na raspolaganju i uveo centraliziranu nabavu .... cijelom sistemu javnog sektora"

"Biranjem i ustoličavanjem poslušnika i političkih podobnika za ministre samo nastavljate uništavanjem ove opljačkane države. O najvećem razočarenju, premijeru, neću. Zašto nisu smijenjeni i procesuirani hadezeovski kadrovi u tvrtkama u državnom i pretežito državnom vlasništvu, a koji su godinama lažirali poslovne rezultate i istodobno (o)pljačkali/uništili te tvrtke?"

"Ivane, nije problem u Vladi... Nije problem u Ministrima... Problem je u svima nama... Koji su naši strateški ciljevi? Koji su motivi našeg naroda? Gdje je komunikacija s narodom? Gdje su mediji koji će naš narod izvesti na pravi put? Gdje su investitori u Hrvatskoj? Što je s bankama? Tvoji komentari su promišljeni i komunikacija s narodom ali ipak sve ovo nema smisla. Kad narodu dođe do grla, onda je zaista teško!!! Pozdrav.."

"Kad prvi službenici javne uprave dobiju nogu u tur zbog nerada i neefikasnosti mnogo će se toga promjeniti ..ionako stotine ostaju bez posla u realnom sektoru i nikom ništa"

"Hoces reci da je stazic bio lud kada je rekao sljedece: "Šest godina Bajić je bio odvjetnik dok traje pljačka u državi - Brodosplit, Maestro, Podravka…Afere ne otkriva DORH već mediji, a Bajić zahtijeva istrage samo za one koji su u HDZ-u već otpisani. Tako je postupanje prema Polančecu počelo tek kada je izašao iz Vlade, za Rončevića je trebalo opet godina, ministre oko Brodosplita nitko ne dira, a o Kalmeti da i ne govorim"

"Od vlade se trazi da osigura povoljnu klimu za ulaganja jer je to primarni poticaj ekonomskog rasta. Vlada mora stvarati stimulativno okruzenje za privatna ulaganja od pravne regulative do transparentnosti institucija na trzistu, sigurnosti vlasnistva itd. U danasnjim uvjetima kad se broj nezaposlenih blizi brojci od 400.000 problem zaposljavanja mora biti u sredistu ekonomske i socijalne politike. I vrlo je bezobrazno prozivati ljude zbog cega ne rade."

"A bitno da Todoric nije blokiran usprkos porezu koji je duzan ufff sad sam ljutaa"

Što vi mislite, što bi trebalo promijeniti? Svoje komentare možete ostaviti u komentarima ispod članka ili na Indexovoj Facebook stranici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara