Ivo Baldasar dogovorio smanjenje plaća i najavio radikalni rebalans proračuna u rujnu

Ivo Baldasar dogovorio smanjenje plaća i najavio radikalni rebalans proračuna u rujnu

Foto: Paun Paunović / CROPIX

SPLITSKA gradska uprava dobila je još pet savjetnika. Na mjesto glavnog savjetnika doći će direktor Baldasarove kampanje Drago Davidović.


"Zadaci kolege Drage Davidovića su višestruki i zato on je jedini u poziciji glavnog savjetnika s više projekata od kojih je prvi i najvažniji pokretanje istočne obale, drugi je Spaladium Arena i koordiniranje s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ministrom Brankom Grčićem", rekao je gradonačelnik Baldasar i dodao da će Ana Đeldum, njegova dosadašnja glasnogovornica, biti savjetnica za medije.

Ivana Veštića na mjestu savjetnika za sport zamijenit će Ozren Bužančić, SDP-ov kadar i tajnik vaterpolo kluba POŠK.

Savjetnik za kulturu dolazi iz kvote HNS-a. Igor Baković, sveučilišni je profesor, rekao je zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević."Igor Baković je doktor znanosti, trenutno je na Institutu matematike u Krakowu, krajem sljedećeg tjedna se vraća ovdje u Split i na ovom dijelu posla za koji je nominiran u dijelu kulture i znanosti će biti savjetnik gradonačelnika s idejom da bude skroz ovdje u Splitu, dakle, u punom radnom vremenu", rekao je Kovačević.

Zanimljivo je svakako da će novi savjetnik za komunalu i istočne kvartove Splita biti javnosti dobro poznati gradski vijećnik SDP-a Gojko Čepo.

Svi oni za sada će raditi na ugovor o dijelu dok se ne raspiše Javni natječaj za njihova radna mjesta, a Baldasar ih zove projekt menadžerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Plaće smo kategorizirali na tri nivoa. Reći ću vam neto, 5.000 kuna, 7.500 i 11.000 kuna. Dosad su uglavnom bile 11.000 i 12.000. Napravit ću diverzifikaciju ovisno o projektima koje rade. Savjetnici nisu savjetnici u pravom smislu, osim njih nekoliko. Oni su ustvari projekt menadžeri", kazao je Baldasar.

Kako će se dodatnim zaposlenicima isplaćivati plaće još se ne zna jer se gradski proračun puni jako loše.

Baldasar predviđa kako bi se ovim tempom moglo prikupiti 650 milijuna kuna, ali od toga čak 400 milijuna otpast će na plaće 1800 zaposlenika gradskih službi.

Od toga se 55 milijuna isplaćuje zaposlenicima Banovine."Rashode ćemo morati radikalno rezati. Rebalans ide sigurno u devetom mjesecu. Prvi rebalans, pa ćemo vidjeti dalje, ali radikalno ćemo morati jer je proračun bio puno puno veći. Morat ćemo se prilagoditi punjenju od oko 650 milijuna. Ipak je strašno opterećenje da grad ima svega 200 ili 220 milijuna kuna na raspolaganju za sport, komunalu, a da ne govorim o onim starim dugovima koji su nam ostali. Prvenstvo mislim na Spaladium Arenu. Ta Spaladium Arena zaista postaje noćna mora", istaknuo je Baldasar.

Dogovoreno je smanjenje plaća od pet posto zaposlenicima gradske Uprave, a otkaza neće biti. Ali ni novih zapošljavanja.

Rebalans je planiran za rujan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara