Iz HVIDRA-e poručili Vladi: Dok smo mi krvarili za državu i narod, vi ste sebi uzeli razne privilegije!

Foto: Damir Krajač/Cropix

PREDSJEDNIK Zajednice udruga HVIDRA-e Grada Zagreba Mirko Ljubičić poslao je otvoreno pismo Vladi u kojem oštro kritizira najave kako bi moglo doći do smanjenja privilegiranih mirovina, među kojima su i one invalida Domovinskog rata.

"Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata izražavaju duboko žaljenje, zabrinutost i ogorčenje što naši ministri i Vlada ne prepoznaju i ne vrednuju naš jedini i istinski privilegij služenja Domovini i stavljanja života na raspolaganje onda kad je bilo najteže.

Oštro osuđujemo namjeru još jednog 10%-nog smanjenja naših mirovina, kao i stvaranja negativne medijske slike i pokušaja kompromitiranja, nazivajući nas privilegiranima. Većina mirovina ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, nije niti trećina redovitih primanja zastupnika u Saboru i ministara, a tajkune koji su opljačkali hrvatski narod, ne treba uopće spominjati

Vrlo brzo su zaboravljene ratne strahote i stradanja, a time i naš doprinos s desetnicima tisuća mrtvih i sakatih s "privilegiranim ranama".

Mi smo se borili za pravednu, slobodnu, demokratsku i neovisnu državu. Vi ste je preuzeli, a nas podmuklo stavili u skupinu "privilegiranih".

Dok smo se mi žrtvovali i krvarili za državu i narod, vi ste sebi uzeli razne privilegije, stoga je puno pravednije vas nazvati privilegiranom kastom.

Sramotno je što imate toliko hrabrosti i smjelosti bestidno zadirati u egzistenciju ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, dok je vaša daleko iznad standarda svih hrvatskih građana.

Mi, ratni vojni invalidi Domovinskog rata svjesni smo stanja u hrvatskom društvu i ozbiljnosti krize, a za koju ste gospodo krivi isključivo vi političari. Republika Hrvatska ima resurse i uvjete za blagostanje svih njenih građana, samo je trebalo sposobnosti, poštenja i odgovornosti.

Molimo vas nemojte više sramotiti, podcjenjivati i pljačkati hrvatske ratne vojne invalide. Umirovili ste nas mimo naše volje, stoga nas vratite na radna mjesta. Ponos nam ne dirajte!", stoji u otvorenom pismu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara