Izabran savjetnik za privatizaciju HPB-a, Milanović poručuje Lesaru: Dosta tog prizemnog populizma

Foto: Goran Mehkek/Cropix

NAKON ponovljenog natječaja i žalbi, Vlada je za savjetnika za privatizaciju Hrvatske poštanske banke izabrala tvrtku Confida iz Zagreba i Klagenfurta.

"Ovo je sada definitiva odluka. Napominjem da smo nakon ovog izbora krenuli u ozbiljnu pripremu i vjerujem da ćemo u prvom polugodištu dovršiti proces privatizacije", istaknuo je ministar financija Slavko Linić.

Nadovezao se premijer Zoran Milanović.

"Usprkos kaznenim prijavama za nesavjesno poslovanje idemo dalje s ovim procesom. Inače, kaznena prijava koja je podnesena, moram se na to osvrnuti je jedna pravna senzacija. Radi se o prijavi za kazneno djelo nesavjesnog poslovanja u pokušaju. Dakle, pokušaju nesavjesnog poslovanja, što će biti interesantan doprinos pravnoj praksi u Hrvatskoj", kazao je Milanović.

Podsjetimo, Laburist Dragutin Lesar kazneno je prijavio Zorana Milanovića zbog nepoštovanja Zakona o upravljanju državnom imovinom i osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 339. Kaznenog zakona, odnosno nesavjesnog rada u službi.

Lesar tvrdi da Vlada protuzakonito prodaje državnu imovinu, a da prije toga Sabor nije donio Strategiju upravljanja državnom imovinom. Milanović je Lesaru poručio.

"Strategija upravljanja je jedno, a konkretna namjera s jednom pravnom osobom je stvar tržišne procjene Vlade i tu se katkad karte ne otkrivaju. U interesu eventualno bolje trgovine i prodaje. Dakle, razlikujmo te stvari i opet apeliram, dosta tog prizemnog populizma. Počeli smo se tužakati i podnositi kaznene prijave. Idemo razgovarati o srži stvari", poručio je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara