Izrael uzvratio paljbu nakon Hamasova raketiranja: "Nećemo sjediti prekriženih ruku"

Izrael uzvratio paljbu nakon Hamasova raketiranja: "Nećemo sjediti prekriženih ruku"

Foto: FAH

IZRAELSKO vojno zrakoplovstvo priopćilo je da je u srijedu ujutro izvelo četiri zračna udara na Pojas Gaze pri čemu nitko nije stradao, nekoliko sati nakon raketiranja iz te enklave na jugu Izraela.

Zrakoplovi su gađali poligone za uvježbavanje Islamskog džihada u Rafahu, Han Junesu i u Gazi, rekli su palestinski očevidci.

Izraelska vojska je izvijestila da je gađala "četiri teroristička objekta na jugu Pojasa Gaze" kao odgovor na raketiranje u utorak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski ministar obrane Moshe Yaalon, koji je ovih dana ponovo imenovan na dužnost u novoj vladi Benjamina Netanyahua, uputio je u srijedu upozorenje Hamasu koji vlada u Pojasu Gaze, ocijenivši da je za raketiranje odgovoran Islamski džihad.

"Izrael neće sjediti prekriženih ruku nakon jučerašnjeg napada Islamskog džihada na njegove građane (...) Smatramo Hamas odgovornim za paljbu iz Pojasa Gaze i nećemo trpjeti nikakvu prijetnju stanovništvu na jugu (Izraela)", istaknuo je Yaalon u priopćenju.

Ovaj izraelski napad je treći nakon završetka rata u ljeto prošle godine. Prošli mjesec izraelski su tenkovi gađali Hamasov položaj nakon raketiranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara