Jadranski naftovod: Neto dobit u prvih šest mjeseci 41,7 milijuna kuna

Jadranski naftovod: Neto dobit u prvih šest mjeseci 41,7 milijuna kuna

Foto: JANAF

JADRANSKI NAFTOVOD u prvom polugodištu ostvario je bruto dobit u iznosu od 52,1 milijuna kuna i neto dobit od 41,7 milijuna kuna što je porast od 3,4% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i za 28,2% više od planirane dobiti, pokazuje danas objavljeno poslovno izvješće za prvih šest mjeseci.
 
Prihodi od temeljne djelatnosti – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznose 217,7 milijuna kuna i veći su za 2,7% od ostvarenja prethodne godine, a za 7,6% od planiranih iznosa.
 
Ukupni prihodi u iznosu od 227,4 milijuna kuna na razini su ostvarenja prethodne godine i za 1,7% veći od plana. Poslovni prihodi čine 97,3% ukupnih prihoda u tekućem razdoblju.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukupni rashodi iznose 175,2 milijuna kuna i smanjeni su za 2,7 milijuna kuna ili 1,5% u odnosu na iskazane rashode u prethodnoj godini, i za 7,8 milijuna kuna ili 4,2% od planiranih rashoda.
 
Poslovni rashodi čine 98,3% ukupnih rashoda u tekućem razdoblju.
 
U promatranom razdoblju ostvareni su financijski prihodi u iznosu od 6,2 milijuna kuna. Neto financijski dobitak iskazan je u iznosu od 3,2 milijuna kuna. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara