Jaka bura otežava promet: Ceste zatvorene, trajektne linije u prekidu

Jaka bura otežava promet: Ceste zatvorene, trajektne linije u prekidu

Foto: HAK

NAJAVLJENO zahladnjenje s burom zahvatilo je jutros pred zoru cijelo Makarsko primorje, a zbog jake bure što puše brzinom od pedesetak, a na udare i do 70 kilometara na sat, od 6 sati je u prekidu trajektni promet na liniji Sumartin - Makarska.

Trajekt Pelješčanka, zbog vjetra i valova u Bračkom kanalu, nakon dvadesetak minuta plovidbe, vratio se jutros u polazišni "porat" Sumartin na Braču.

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 1,1 Celzijev stupanj što nije uobičajeno u ovo doba godine, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Ceste zatvorene zbog olujne bure


Jutros oko 7.30 sati HAK je izvijestio kako bura stvara velike probleme i u cestovnom prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zbog olujne bure za sav promet zatvorene su:
- autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje u oba smjera i
- državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački i
- Paški most.
Samo za osobna vozila otvorena je
- autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle a od Novog Vinodolskog do Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina).

U prekidu je trajektna linija Prizna- Žigljen i katamaranske Novalja- Rab-Rijeka, Jelsa-Bol-Split I Sumartin-Makarska", stoji u jutrošnjem izvješću HAK-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara