Jakovčić iskoristio psića samo za kamere, pa ga ostavio u azilu?!

Screenshot: HRT/iPress

ISTARSKI portal iPress tvrdi kako je istarski župan Ivan Jakovčić psića s kojim se pojavio pred kamerama prošli tjedan iskoristio za samopromociju.


Naime, u prilogu na HTV-u rečeno je da Jakovčić brine o psu te da ga je pronašao ispod auta u Sv. Jurju i odmah odlučio udomiti. No, kako piše portal, istog dana kad je prilog o EU izborima snimljen, Jakovčić je kontaktirao pazinsku udrugu Happy End, koja niz godina volonterski brine o napuštenim kućnim ljubimcima, te daljnju brigu o psiću prepustio njima. Kao razlog naveo je to što je često na putu te da mora razmisliti kako će organizirati brigu o životinji.

"Dobro je da je kontaktirao nas, jer psa treba i cijepiti i čipirati i socijalizirati. Župan je ostavio novac za hranu i veterinarske troškove, a kako je briga o psu priča koja traje 10 do 15 godina, drago nam je da razmišlja može li je i preuzeti", kazala je Mae Isaksson, pokretačica pazinskog azila koja očekuje da će se Jakovčić uskoro javiti i priopćiti im svoju odluku - hoće li uzeti psića ili ne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara