Jandroković kazao Leki: Pročitao sam da vas nazivaju batlerom premijera Milanovića

Screenshot: HRT

U SABORU i danas uobičajeno prepucavanje. Ovaj je put zaiskrilo između HDZ-ovog zastupnika Gordana Jandrokovića i predsjednika Sabora Josipa Leke. Nakon što mu je netko nešto dobacio iz kluba SDP-a, Jandroković je prigovorio predsjedniku Sabora zašto to ne sankcionira.

"Pročitao sam jedan izvrstan komentar gdje Vas čak nazivaju i batlerom premijera. To nisam rekao ja, nego jedna novinarka", rekao je Jandroković.

"Kolega, da ja pročitam što o Vama kažu. Ovo je još manje korektno i to neću napraviti jer bi me sram bilo izgovoriti kvalifikaciju koju sam o Vama pročitao", odgovorio je Leko.

Stanka zbog "lex Perković"

Sabor je jutros počeo u znaku slučaja 'Lex Perković'. Oporbeni saborski klubovi na početku zasjedanja zatražili su 10-minutnu stanku zbog, kako su rekli, kontradiktornih informacija vezanih uz rješavanje tog spora s Europskom komisijom.

HDZ-ov Davorin Mlakar upozorio je da premijer i njegova zamjenica Vesna Pusić daju potpuno suprotne izjave - dok Milanović najavljuje još čvršći stav u pregovorima s Europskom komisijom, Pusić poručuje kako postoji dogovor s EU.

"Još uvijek nemamo konkretnog odgovora što će, kako i kada Hrvatska napraviti. Ne da prevenira moguće buduće štete, nego da smanji štetu koja je već njenom ugledu, njenoj vjerodostojnosti nastala u okvirima Europske unije", rekao je Mlakar i potvrdio da je uz potpise 53 oporbena zastupnika u proceduru upućen prijedlog o stavljanju izvan snage Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji s članicama EU, koji je izazvao spor.

Vukušić: Pod brišete s Hrvatskom upravo Vi

Laburist Branko Vukšić licemjernom je ocijenio jučerašnju izjavu premijera Milanovića da se tzv. Lex Perkovićem brani dignitet hrvatskih građana i branitelja.

"Hrvatski branitelji se štite tako da ne idu u dužničko ropstvo. Prema tome, gospodine predsjedniče Vlade, odustanite od toga. Ne smatramo da ovakvim stavom Njemačka i druge zemlje podčinjavaju Republiku Hrvatsku i da brišu pod. Pod brišete s Hrvatskom upravo Vi, Vi ste nas strpali u ptičji rezervat", izjavio je Vukšić.

Nezavisnoj zastupnici Jadranki Kosor smeta što saborski zastupnici o mogućem rješenju višemjesečnog spora s Europskom komisijom ne znaju ništa.

"Predlažem da zastanemo u raspravi, da pričekamo predsjednika Vlade. Vjerujem da je on otišao zbog toga što ima nešto iznimno važno i da će nas o tome obavijestiti, ali kako Vlada i predsjednik Vlade odgovaraju Hrvatskom saboru, logično je da nas sve čuje i da nam onda u konačnici odgovori", rekla je Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara