Janša demantirao Erjavca: Pregovori oko Ljubljanske banke nisu tako daleko odmakli

Janša demantirao Erjavca: Pregovori oko Ljubljanske banke nisu tako daleko odmakli

Foto: AFP

SLOVENSKI premijer Janez Janša demantirao je jučer tvrdnje ministra vanjskih poslova Karla Erjavca da je dogovor o Ljubljanskoj banci s Hrvatskom već bio toliko usklađen da je mogao biti parafiran 19. veljače tijekom sastanka s ministricom Vesnom Pusić.

Janša je u razgovoru za Slovensku televiziju rekao da sastanak Erjavca s hrvatskom ministricom u Zagrebu nije bio fiksno određen te da je Erjavec najave o sastanku i izjave o uspjehu pregovora iskoristio kako bi pridobio političke poene uoči stranačkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o ozbiljnim stvarima i nisam mogao dopustiti da ga netko podređuje parcijalnim, stranačkim interesima", rekao je Janša. Uz to, ponovio je da je Erjavca s položaja pregovarača smijenio i zbog njegovih čestih izjava da sa svojom strankom uskoro izlazi iz vlade.

Janša je također izjavio, suprotno tvrdnjama Erjaveca, da pregovori oko Ljubljanske banke nisu tako daleko odmakli. Kazao je da su potrebni još neki koraci o kojima ovisi i njegov načelno dogovoreni sastanak s Milanovićem 10. ožujka. Dodao je i da za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora ima još "dovoljno vremena".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara