Janša povukao Erjavca iz pregovora o Ljubljanskoj banci; Pusić: Ništa se ne mijenja

Janša povukao Erjavca iz pregovora o Ljubljanskoj banci; Pusić: Ništa se ne mijenja

Foto: AFP

SLOVENSKI premijer Janez Janša povukao je iz pregovora o Ljubljanskoj banci ministra vanjskih poslova Karla Erjavca i ovlastio državnog tajnika u svom kabinetu veleposlanika Tone Kajzera da nastavi njegov posao.

U priopćenju kojeg je Janša poslao medijima navodi se da bi Erjavec svojim pretjeranim nastupanjem u javnosti, a vezanim uz odlazak njegove stranke iz Vlade i s mjesta ministra, mogao ugroziti kredibilitet pregovora.

Ističe se i da su Janša i premijer Zoran Milanović dogovorili zajednički susret na kojem će 10. ožujka razgovarati o pitanju prenesene devizne štednje hrvatskih štediša nekadašnje podružnice Ljubljanske banke Zagreb. U priopćenju ne piše gdje će se susret održati, no izvjesno je da će do sastanka ovlašteni predstavnici dviju vlada uskladiti prijedloge dogovora o tom pitanju.

Slovenija, podsjetimo, rješavanjem ovog pitanja uvjetuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz slovenskog Ministarstva vanjskih poslova poručuju da je Erjavec danas na godišnjem odmoru. Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić je u Bruxellesu dala izjavu oko Erjavčeva povlačenja. Doznaje se kako se najavljeni sastanak Erjavca i Vesne Pusić na temu Ljubljanske banke, zakazan za utorak, neće održati.

Pusić o Sloveniji: Ostajemo na dosadašnjim pozicijama

"Što se nas tiče, mi ostajemo na svojim dosadašnjim pozicijama", komentirala je u Bruxellesu ministrica vanjskih i europskih Vesna Pusić povlačenje Karla Erjavca iz pregovora oko Ljubljanske banke.

"Kao što ste vidjeli, i slovenska strana je najavila da će nastaviti što se sadržaja tiče, jedino će poslati novu osobu u proces pregovaranja", izjavila je Pusić nakon trilateralnog sastanka Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Europska komisija, održanom danas u Bruxellesu. Smatra da to neće utjecati na daljnji tijek pregovora.

"Koliko vidim.,slovenska strana kaže da neće. Ono što je bitno jest da svatko tko razgovara u kontinuiranoj komunikaciji s vladom i premijerom, što smo mi bili cijelo vrijeme. Mi imamo nešto drugačiju situaciju u tom pogledu. Što se hrvatske strane tiče, mi nemamo veze s tim promjenama. To je rezultat interne situacije", poručila je Pusić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara