Jeremić i Nikolić: Nema kompromisa u traženju pravde, zločini iz Oluje ne smiju proći nekažnjeno

Foto: AFP

PREDSJEDNIK Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Opće skupštine Ujedinjenih naroda Vuk Jeremić složili su se danas da bez obzira na pritiske neće biti kompromisa u traženju pravde za nevine žrtve i da je proces pomirenja nedavnim odlukama Haškog suda praktično zamrznut sve do pravednog epiloga, piše Tanjug

Teme razgovora Nikolića i Jeremića su bile javna rasprava zakazana za 10. travnja 2013. godine u Općoj skupštini UN-a o ulozi međunarodnih kaznenih sudova, o pravdi i pomirenju građana koji žive na ovim prostorima, unapređenju odnosa Srbije sa zemljama regije i svijeta, kao i razgovori na najvišem nivou na temu investicija u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Srbije je predsjedniku GS UN prenio stav o presudi Haškog tribunala osumnjičenima za zločin počinjen u operacijama Bljesak i Oluja "koja je praktično negirala da je protjerano 200.000 Srba i stradalo 2000 nevinih žena, starih i djece", priopćeno je iz Ureda predsjednika Nikolića.

"Taj zločin ne može proći nekažnjeno", istaknuo je Nikolić i dodao da pravda mora biti zadovoljena na pravedan način.

Jeremić je podvukao značaj zajedničkih napora svih relevantnih faktora u Srbiji i rekao da svi kapaciteti koje ima na raspolaganju trebaju biti u funkciji promocije "istine koja se Srbiji negira najnovijim odlukama Haškog tribunala".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara