Jeremić u "Hobitu" prepoznao Srbiju i Kosovo: To je priča o borbi hrabrih patuljaka koji žele vratiti svoju otetu zemlju

Jeremić u "Hobitu" prepoznao Srbiju i Kosovo: To je priča o borbi hrabrih patuljaka koji žele vratiti svoju otetu zemlju

Foto: AFP, Twitter

PREDSJEDNIK opće skupštine UN-a Vuk Jeremić objavama na svom Twitter profilu nerijetko izaziva interes javnosti, a danas je film "Hobit" usporedio sa situacijom između Srbije i Kosova.

"Nije loš Hobit, vrijedi ga pogledati. Radi se o borbi hrabrih patuljaka odlučnih da vrate svoju otetu zemlju, protiv zlih Orka i moćnog Zmaja", napisao je Jeremić i odmah izazvao val komentara.Jedan tviteraš napisao mu je da bi se "umjesto patuljaka u film mogao ubaciti i bogovski narod, kako bismo se pronašli u njemu", na što mu je Jeremić odgovorio: "To možemo i ovako". Ubrzo nakon toga uslijedio je odgovor jedne korisnice Twittera koja je napisala: "Ma Kosovo je Srbija!", na što je Jeremić odmah odgovorio "Uvijek bilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprava se proširila te su na tu temu nastavljeni komentari.

"Vaša ekselencijo, u ime naše hobitske zajednice najiskrenije bih Vas zamolio da nas Skupština UN prizna", napisao je jedan od korisnika Twittera, Milan Grahovac, a Jeremić mu je odgovorio: "The Shire može eventualno dobiti suštinsku autonomiju, sve drugo bi bilo opasan presedan za Middle Earth".A kako Jeremić vidi razrješenje odnosa između Kosova i Srbije? I to je prokomentirao kroz usporedbu s "Hobitom": "Ako se dobro sjećam knjige, na kraju se moćno zlo urušava, a drevno kraljevstvo patuljaka uzdiže iz pepela...".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara