Jeste li spremni za norijadu u petak? Ovo je ruta kojom će proći kolona zagrebačkih maturanata

Jeste li spremni za norijadu u petak? Ovo je ruta kojom će proći kolona zagrebačkih maturanata

Foto: Google Maps

U PETAK se održava norijada, a zbog nje će u Zagrebu biti na snazi posebna regulacija prometa. ZET je izvijestio i o izmjenama voznog reda svojih tramvaja i autobusa.

"Dan zagrebačkih maturanata, obilježit će se u petak, 16. svibnja. Na središnjem zagrebačkom trgu, maturanti, njih oko 4.000, okupljat će se od 11.30 sati, kako bi u 12 sati, u koloni krenuli prema Parku Bundek.

Trasa kretanja kolone s Trga bana Jelačića, bit će: Praška - Trg N. Š. Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija V. Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.

U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu prilikom kretanja kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.

Početak preusmjeravanja tramvajskog i autobusnog prometa, očekuje se oko 12 sati, a u prvoj fazi izmjena u prometu, bit će obustavljene tramvajske linije čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor, dok će linija 12, zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preusmjeravanjem u Ulicu grada Vukovara.

Dvadesetak minuta kasnije, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene u Miramarsku ulicu.

Oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske, i to dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice.

Nešto prije 13 sati, bit će preusmjerene autobusne linije koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor, a autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom, Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi zoni oko Mosta Slobode, autobusi će se preusmjeriti Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik te dalje svojim redovnim trasama do krajnjih odredišta.

Cijenjene putnike molimo za razumijevanje!", stoji u priopćenju ZET-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara