Još jedna češka pacijentica puštena iz bolnice, sutra ili prekosutra dogovorit će se puštanje ostale četiri

Još jedna češka pacijentica puštena iz bolnice, sutra ili prekosutra dogovorit će se puštanje ostale četiri

Foto: Robert Fajt/Cropix

NAKON što je veći dio lakše ozlijeđenih čeških turista stradalih u teškoj nesreći na Dalmatini jučer avionom prebačeno u Brno, danas je kući puštena još jedna pacijentica iz gospićke bolnice.

"Po nju su došla češka sanitetna kola, a i preostale četiri pacijentice uskoro će se moći vratiti u Češku", potvrdio je liječnik bolnice u Gospiću, Branko Garković.

"Ostale su četiri pacijentice koje su stabilno, dvije su na kirurškom odjelu, a dvije su na jedinici intenzivnog liječenja. One su nešto teže, ali stabilno. Za sada ne vidimo neke opasnosti i očekujemo da se sutra ili prekosutra dogovori njihov premještaj", rekao nam je Garković.

Za pacijenticu koja je danas otpuštena kući dogovoren je prijevoz koji je stigao iz Češke.

Jako smo ponosni na pohvale iz Češke

"Došao je njihov, češki sanitet. Danas sam došao u službu, tako da ne znam što je dogovoreno, ali došao je njihov prijevoz i ne znam s kime je tako bilo dogovoreno", kaže Garković, koji je rekao i kako su u stalnom kontaktu s liječničkim službama u Češkoj te kako je suradnja bila vrlo dobra.

Također je vrlo ponosan na pohvale koje stižu iz Češke u vezi brze reakcije i prijema stradalih u teškoj prometnoj nesreći. "Jesmo, ponosni smo, uvijek nam je drago kad nas hvale", zaključio je Garković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražuje se je li san vozača uzrok nesreće

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu još istražuje je li san vozača češkog autobusa uzrok prometne nesreće na Dalmatini u kojoj je u subotu rano ujutro poginulo osam ljudi. Ostaci autobusa prevezeni su u Karlovac gdje se nad njima provodi vještačenje.

Jučer su u gospićkoj bolnici češke turiste o okolnostima nesreće ispitivali hrvatski, ali i češki istražitelji.

Podsjećamo, lakše ozlijeđeni su otpušteni iz bolnica, a njih 23 otputovali su iz Zadra prema Brnu, kamo su sletjeli jučer oko 20 sati. Dio ozlijeđenih putnika prebačen je u vojnu bolnicu, a dio u bolnicu u Brnu. Četiri putnika prebačeni su u Prag.

Češki mediji izvijestili da je vozač bio pospan

Ljetovanje u Baškom Polju nastavljaju 10-godišnji blizanci Martin i Jakub sa svojom tetom Radkom jer je to želja njihovih roditelja koji su se odlučili na povratak u Češku.

"Zato što imamo prijatelje u Baškom Polju koji su išli automobilima i tamo imaju smještaj pa smo se odlučili da nećemo prekidati praznike", rekla je teta blizanaca, koja je novinaru Češkog radija ispričala kako je doživjela prometnu nesreću.

Češki mediji u međuvremenu prenose kako je jedan vozač sat vremena prije tragedije pretjecao unesrećeni autobus koji je pri tom krenuo prema njemu, ali kada mu je potrubio, vratio se u svoj trak. Bilo je, kaže, evidentno da je pospan. Preživjeli suvozač iz češkog autobusa kaže da se ničega ne sjeća jer je spavao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara