Još nema dogovora o formiranju vlade u Srbiji: Dačić se nada partnerstvu s Tadićem

Još nema dogovora o formiranju vlade u Srbiji: Dačić se nada partnerstvu s Tadićem

Foto: AFP

ČELNIK Socijalističke partije Srbije i trenutno jedan od najtraženijih osoba u susjednoj nam zemlji Ivica Dačić, danas je sudjelovao na konzultacijama s predsjednikom Nikolićem te mu priopćio kako još uvijek nije postignut dogovor o parlamentarnoj većini. Dodao je kako planira nastaviti pregovore s Demokratskom strankom, ali ustraje samo u jednom zahtjevu - ne želi vladu u kojoj će biti URS i LDP, javlja Blic.

Dačić je nakon jednosatnog razgovora s predsjednikom naglasio da se koalicija okupljena oko SPS-a složila s Nikolićem da je u interesu svih da se što prije formira vlada, ali da to ne treba učiniti pod svaku cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša pozicija je jasna. Ukoliko ne uspiju pregovori s Demokratskom strankom, koje nastavljamo već sutra, tek onda ćemo se okrenuti drugim velikim strankama, među prvima Srpskoj naprednoj stranci", ispričao je Dačić novinarima nakon sastanka s predsjednikom.

Dodao je i da se na njegovu stranku vrši veliki pritisak, ali da on neće popustiti i formirati vladu samo na temelju brojeva. "Što vi želite, pa neću formirati vladu s bilo kim!", rekao je Dačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara