Joseph Ratzinger se posljednji put kao Papa obratio hodočasnicima: Bog me pozvao da se posvetim molitvi

Joseph Ratzinger se posljednji put kao Papa obratio hodočasnicima: Bog me pozvao da se posvetim molitvi

Foto:  AFP

PRED više od 100 000 okupljenih vjernika, papa Benedikt XVI. održao je posljednji angelus u pontifikatu. Iako odlazi, poručio je da ne napušta Crkvu.
 
"Gospodin me zove 'uspeti se na goru', da se još više posvetim molitvi i razmatranju. Ali to ne znači napustiti Crkvu, štoviše, ako to Bog traži od mene to je upravo zato da joj mogu nastaviti služiti s istim predanjem i ljubavlju kojom sam to činio do sada, ali na jedan način koji više odgovara mojoj dobi i mojim snagama", naglasio je Papa i vjernicima poručio da će im i dalje biti blizu.
 
"Draga braćo i sestre, hvala vam na ljubavi", rekao je Papa više puta prekidan pljeskom. Sveti Otac zahvalio je vjernicima na raznim jezicima, a na molitvu i solidarnost pozvao je vjernike i preko Twittera. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U ovom posebnom trenutku, pozivam vas da se molite za mene i za Crkvu, povjeravajući se kao i uvijek u Božju Providnost". napisao je Papa. Došli su vjernici i hodočasnici iz cijeloga svijeta, ispričao je Media servisu vatikanist Silvije Tomašević.
 
"Ne događa se da jedan Papa odustaje od Petrove Stolice i htjeli su ga svojim prisustvom pozdraviti", opisuje Tomašević.
 
Papa će se 27. veljače ponovno susresti s vjernicima na općoj audijenciji srijedom, kada se ponovno očekuje dolazak više od 100.000 vjernika na trg sv. Petra. Posljednjeg "radnog dana", 28. veljače, u 11 sati Benedikt XVI. će u dvorani Clementini u apostolskoj palači primiti kardinale koji će se htjeti pozdraviti s njime. U 17 sati Benedikt XVI. će helikopterom krenuti iz Vatikana u papinsku palaču u Castelgandolfu pokraj Rima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara