Josipović: Čim odlazi važan ministar onda je riječ o krizi

Josipović: Čim odlazi važan ministar onda je riječ o krizi

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Ivo Josipović izjavio je danas kako smjena ministra financija Slavka Linića govori o tome da se radi o "svojevrsnoj krizi Vlade".

"Čim odlazi važan ministar onda jest riječ o svojevrsnoj krizi, ali izborom novog ministra Vlada će nastaviti svoj posao", rekao je Josipović.

Predsjednik je ocijenio kako su zahtjevi za prijevremenim izborima "dio demokracije". "Oporba želi prijevremene izbore, a vladajući se oslanjaju na parlamentarnu situaciju. Prema tome, parlamentarna situacija je ta koja odlučuje hoće li i kada će biti izbori", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Josipović nije želio komentirati stanje u SDP-u, njegovoj bivšoj stranci. "Ne komentiram stranačke odnose", istaknuo je predsjednik u Opatiji gdje je zajedno s potpredsjednikom SDP-a i primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom bio na otvaranju međunarodnog znanstveno-stručnog kongresa o turizmu.

Komadina je rekao da su jučer na sjednici predsjedništva stranke imali opsežnu raspravu ne samo o stanju u stranci nego i okolnostima vođenja države, kao odgovorna i stožerna stranka koalicije.

"Dogovor je da se maksimalno posvetimo ostvarenju što boljih rezultata stranke i koalicije na europskim izborima, koristeći sve stranačke kapacitete i energiju ljudi u stranci", rekao je.

Komadina nije želio govoriti o tome što će biti sa SDP-om nakon izbora za EU parlament. "O tome ćemo nakon europskih izbora", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara