Josipović: Gledam sve utakmice, mislio sam da ćemo dobiti Talijane! Vjerujem da ćemo proći dalje!

Josipović: Gledam sve utakmice, mislio sam da ćemo dobiti Talijane! Vjerujem da ćemo proći dalje!

Foto: Neja Markičević/Cropix

IAKO je poruke nakon posjeta Tomislava Nikolića Bruxellesu ocijenio ohrabrujućim, predsjednik Ivo Josipović ne vidi susret sa srbijanskim predsjednikom u skorije vrijeme. U ekskluzivnom intervjuu Media servisu komentirao je i 6 mjeseci rada Vlade Zorana Milanovića kao i gospodarske te političke poteze koje Vlada vuče.

Nakon što Nikoliću na inauguraciju nije došao gotovo nijedan predsjednik iz regije, Josipovića smo pitali vjeruje li da je srbijanski predsjednik shvatio poruku?

"Sudeći po izjavama koje smo čuli u Bruxellesu izgleda da da, ali naravno izjave moraju biti potkrijepljene i djelima" poručuje predsjednik koji susret s Nikolićem ne vidi u skorije vrijeme.

"Vjerojatno to nije sada izgledno kao neki prioritet. Ako se stvari budu razvijale kako je izražena nada i u Bruxellesu vjerojatno će se i to jednoga dana dogoditi. Zasad nema tih planova, nije bilo među nama nikakvog kontakta. Ostavimo stvar vremenu. Vrijeme je neki put vrlo dobar katalizator, pogotovo kada je riječ o nekim nesporazumima," kaže predsjednik.

Govoreći o prvih šest mjeseci Milanovićeve Vlade, Josipović je istaknuo kako je Vlada neke poteze povukla, no da se najveći dio zapravo tek očekuje.

"Zapravo ćemo o zadovoljstvu i nezadovoljstvo moći razgovarati ozbiljno i temeljito kada vidimo prve rezultate. Nadam se da će ti opipljivi rezultati biti već tijekom ove godine, a vidjet će se, i to je meni posebno važno, u rastu zaposlenosti", kaže Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako se slaže da čak dvije smjene ministra u samo 6 mjeseci nisu nešto očekivano, vjeruje da za to postoje opravdani razlozi. Holy je pogriješila, kaže, iako je obavljajući posao ministrice napravila puno dobrih stvari.

"Ključno je ipak evo pitanje da je pogriješila. Kada je riječ o tome je li netko zbog toga bio sretan, sasvim sigurno je. Upravo zbog tih dobrih stvari koje je u svom resoru radila", smatra Josipović.

Razriješenje Kosor i Šeksa s potpredsjedničkih mjesta u Saboru za predsjednika je bilo očekivano.

"Ja sam i s Kosor i sa Šeksom surađivao. Bilo je lakših i lijepših trenutaka, bilo je i manje lijepih. Zahvaljujem im na suradnji i mislim da im trebamo zahvaliti na onome dobrom što su učinili, a ono loše će kritičari ionako istaći",rekao je Josipović.

Predsjednik kaže da gleda sve utakmice naše reprezentacije na Euru. Mislio je, kaže, da ćemo Talijane pobijediti.

"Ja sam i dalje optimist i vjerujem da će Hrvatska u naredni krug natjecanja", kaže Josipović koji protiv Španjolske prognozira "puno nula za naše".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara