Josipović: I nakon što uđemo u EU, surađivat ćemo s Rusijom

Josipović: I nakon što uđemo u EU, surađivat ćemo s Rusijom

Foto: Dragan Matić/Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Jospović sastao se u Münchenu na marginama sigurnosne konferencije s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom s kojim je razgovarao o gospodarskoj suradnji dviju zemalja.

Hrvatska i Rusija će i nakon što uđemo u EU nastaviti daljnju suradnju, izjavio je Josipović.

"Mnoge ruske tvrtke žele doći trgovati u Hrvatsku, što je dobro. Razgovarali smo i o mogućoj suradnji na planu vojne opreme i naoružanja, a članstvo u NATO-u tome nije prepreka. Razgovarali smo i o stanju u regiji te kako želimo dalje jačati međusobne odnose na planu gospodarstva i turizma", izjavio je Josipović demantirajući da postoje nesporazumi oko odbijanja ruske ponude za kupnju zrakoplova MIG - 29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska će izabrati onaj model koji je nama najbolji, a ruska strana tu nema nikakvih primjedbi."

Josipović se sastao i s njemačkim ministrom vanjskih poslova Guidom Westerwelleom s kojim je razgovarao o hrvatskom članstvu u Europskoj uniji i nastavku suradnje dviju zemalja.

"Jučer je u Njemačkoj završena jedna faza ratifikacije našeg pristupnog ugovora, očekujemo da će cijeli postupak završiti na vrijeme. To nije sporno. Njemačku vidimo kao iznimnog partnera, i kada je riječ o gospodarstvu i kada je riječ o politici", dodao je Josipović.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara