Josipović: Postignut je aranžman kojim svi mogu biti zadovoljni, ali sve ovo nam nije trebalo!

Foto: FAH

HRVATSKI predsjednik Ivo Josipović u srijedu je u New Yorku komentirao dogovor Hrvatske i Europske komisije oko takozvanog "lexa Perković", istaknuvši da je riječ o aranžmanu kojim svi mogu biti zadovoljni. Ipak, dodao je da "nam sve to nije trebalo".

Josipović, koji boravi u New Yorku povodom Opće skupštine Ujedinjenih naroda, kazao je da je bitno da je Hrvatska "izašla iz te situacije".

"Mislim da je riječ o jednom aranžmanu kojim svi mogu biti zadovoljni i koji će Hrvatsku ponovno vratiti onim pravim problemima koje imamo", rekao je Josipović. Upitan kako komentira napise da se ovdje radi o hrvatskoj kapitulaciji, Josipović je odgovorio da je besmisleno govoriti o kapitulacijama, pobjedama i porazima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naprosto smo našli kompromis i mislim da je to jedna riječ koju bismo trebali češće koristiti i u našem unutarnjem političkom životu, a i na međunarodnoj razini", rekao je hrvatski predsjednik.

Što se promjena ustava tiče, Josipović je rekao da je sasvim siguran da će vlada podržati inicijativu Sabora i nakon toga će se u parlamentu tražiti dvotrećinska većina.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara