Josipović: Sada se vidi da smo u Kataru napravili dobar posao

Josipović: Sada se vidi da smo u Kataru napravili dobar posao

Foto: Hina

BROJNA hrvatska delegacija prije godinu dana otputovala je u Katar s jednim ciljem: uzeti milijarde bogatoj državi, odnosno otvoriti put investiranju u Hrvatsku. Predvođeni državnim vrhom dogovorili su, kako su tada poručivali, dobar posao. No nakon godinu dana cijela je priča stala. Ili nije?

Idemo u zemlju koja ima brojne gospodarske potencijale, otvorit ćemo put katarskim investicijama, dogovorit ćemo posao - poručivali su vodeći političari države uoči puta u Katar prije godinu dana. No, najavljen posao poput ulaganja u LNG terminal na Krku ostao je samo na riječima. Predsjednik Ivo Josipović u nedavnom je intervjuu za Media servis zluradim nazvao komentare o tome kako niti nakon godinu dana nafta ne teče Savom.

Josipović: Napravili smo dobar posao

"Dakle, mi smo tamo napravili zaista dobar posao. Neke tvrtke su zaključile, neposredno, neke poslove koji nisu strateški ili će bitno promijeniti našu bilancu, ali za ta poduzeća znače nešto", rekao je Josipović.

A razgovaralo se i onome što bi moglo doprinijeti cijeloj Hrvatskoj - o plinskom biznisu. Bivši je emir obećao suradnju, ali trebalo je vremena, rekao je Josipović koji je podsjetio na slanje pisama te priznao da su možda bili i nestrpljivi kako su neki mediji ocijenili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sad se rezultat vidi jer dolazi visoka delegacija Katara i potpisat će pismo namjere", rekao je predsjednik za Media servis.

Stiže delegacija iz Katara

Katarska delegacija dolazi u prvim danima prosinca. Najprije će se održati sastanak u Ministarstvu gospodarstva, a potom i kod predsjednika.

"Ali opet da ne sijemo iluzije o tome da će sutradan nakon tog pisma opet poteći plin i nafta Savom. Neće", poručuje Josipović.

To su doista veliki projekti koji znače višegodišnje napore da jednog dana Hrvatska postane određeno čvorište kojim će plin s istoka ići u Srednju i dijelom Zapadnu Europu, smatra predsjednik.

"To je veliki strateški projekt, tu su milijarde u pitanju, takvi poslovi se ne zaključuju preko noći, a još manje se realiziraju. Eto, to je moj odgovor što smo napravili u Kataru, mislim da je bilo jako dobro", istaknuo je predsjednik u intervjuu Media servisu.

Inače u Ministarstvu gospodarstva za sada ne žele iznositi svoja očekivanja. Memorandum o suradnji bit će potpisan, a javnost će o postignutom dogovoru izvijestiti nakon sastanka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara