Josipović: Slovenski parlament može na vrijeme ratificirati sporazum

Josipović: Slovenski parlament može na vrijeme ratificirati sporazum

Foto: Davor Pongračić/Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Josipović nije zabrinut zbog poteza slovenskog premijera Janeza Janše koji je iz pregovora o Ljubljanskoj banci povukao ministra vanjskih poslova Karla Erjavca.

"Tko će pregovarati s njihove strane je stvar Slovenije. Postoji struktura Vlade i zna se tko odlučuje u Sloveniji. Koga god naši susjedi Slovenci odrede za pregovarača, mi ćemo s naše strane s dužnim poštovanjem prihvatiti i pregovarati. Vjerujem da činjenica što će međusobno razgovarati premijeri može biti dobar znak. Također, po onom što sam čuo, mislim da slovenski parlament na vrijeme može ratificirati sporazum", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o određivanju datuma izbora za Europski parlament predsjednik je rekao kako će datum njihovog održavanja odrediti vodeći računa o stanovištu Vlade i političkih stranaka.

"To ću učiniti vodeći računa o stanovištu Vlade i svih političkih stranaka. Konzultirat ću se s DIP-om postoje li tehničke mogućnost o spajanju lokalnih i europskih izbora. Naravno, čut ću što govori nevladina zajednica. Na kraju nadam se da ćemo naći zajedno najbolje rješenje da najveći broj građana izađe na izbore, da tehnički izbori budu najbolje odrađeni i da izaberemo najbolje zastupnike.", zaključio je Josipović.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara