Josipović: U Hrvatskoj vlada antipoduzetnička klima

Josipović: U Hrvatskoj vlada antipoduzetnička klima

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

U SVETOM Martinu na Muri održava se 16. savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. "U Hrvatskoj vlada antipoduzetnička klima", ocijenio je predsjednik Josipović i pozvao Vladu da počne donositi odluke kako bi se pokrenulo gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kroz jedan dulji period imamo formirano jedno mnijenje koje se vodi filozofijom `makni problem od mene`. To sam rekao i na primjeru državne imovine, jednog turističkog kompleksa koji se urušava, iz kojeg raste drveće i korov, a nitko ne donosi odluku što s njim", rekao je Josipović.

Maras: Mi ćemo napraviti sve, država je spremna preuzeti i dio rizika poslovanja s mnogim programima koje smo predstavili ovih dana

Ministar poduzetništva Gordan Maras, u ime Vlade je pozvao obrtnike i poduzetnike u savez za pokretanje gospodarstva. "Mislim da jedino kroz ovaj sektor Hrvatska može krenuti naprijed. Kroz male i srednje poduzetnike, mnogo malih i srednjih investicija. Mi ćemo napraviti sve, država je spremna preuzeti i dio rizika poslovanja s mnogim programima koje smo predstavili ovih dana", rekao je Maras.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara