Josipović: Ustaška zmija i dalje ne spava

Josipović: Ustaška zmija i dalje ne spava

Foto: Hina

IVO JOSIPOVIĆ rekao je televiziji N1 da je njegov stav da je predsjednik onaj koji povezuje i koji nije oporba, nego onaj koji nastoji držati stabilnost i ravnotežu, kod nekih izazvao priču da želi sa svima biti dobar.

"Sjetite se samo mog govora u Sarajevu i koliko je on bio konfliktan ili nepoželjan u tada vladajućim krugovima. Sjetite se mog odlaska u Srbiju i izravnavanja ili poboljšanja odnosa sa Srbijom. Dakle, to su ozbiljni konflikti i onda netko kaže on je konformist. Sjetite se mog govora u Knessetu. Ja ostajem kod toga, pogledajte portale, ustaška zmija ne spava. Recite mi je li to konformizam", rekao je Josipović.

Na pitanje novinarke gdje vidi ustašku zmiju odgovorio je da "ona nije na podu, ne puzi, nije ni ona od 1941.-1945. bez obzira što se neki poput maskenbala oblače u ustaške uniforme ili stavljaju slične znakove na Facebook stranice, web stranice i određene tiskovine".

"U kampanji je bilo nečega suprotno od Ustava"

Dodao je da u društvu postoje tendencije koje idu za esencijom onoga što se tada zagovaralo. To je netrpeljivost prema drugima i drukčijem, totalitarne tendencije, želja da se smanje ljudska prava, a kaže da smo vidjeli da se prijeti ljudima i da se mijenja istina o povijesti.

"Nažalost imamo na djelu nekih utjecajnih krugova da se revidira povijest, da se Hrvatska odmakne od pobjedničke koalicije iz Drugog svjetskog rata i pretvori u gubitnika", rekao je Josipović, koji je zaključio da je u predsjedničkoj kampanji bilo nečega sasvim suprotnog od onoga što nalaže Ustav, ali nije htio navesti što.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara