Josipović izlazi na parlamentarne izbore, samo ne zna još s kim

Josipović izlazi na parlamentarne izbore, samo ne zna još s kim

Foto: Hina

AKTUALNI predsjednik Ivo Josipović još je jednom ponovio kako se ne namjerava povući iz političkog života nakon što ga i službeno zamijeni Kolinda Grabar Kitarović.

"Vraćam se na fakultet, ali ne namjeravam napustiti političku karijeru", kazao je Ivo Josipović u HRT-ovoj emisiji Javna stvar.

Kazao je kako se s novom predsjednicom čuo prije desetak dana, no njegov ured svakodnevno komunicira s timom Kolinde Grabar Kitarović.

Josipović se zahvalio SDP-u i ostalim političkim strankama koje su stale iza njega na predsjedničkim izborima. Smatra da je bilo različitih faza u odnosima s premijerom Zoranom Milanovićem. Žali što nije bilo više suradnje dok je predlagao mjere koje su imale cilj ublažiti gospodarsku krizu.

"Nijedna moja inicijativa nije došla na odaziv"

Na pitanje je li ga premijer doživljavao kao strano tijelo Josipović je odgovorio potvrdno.

"To je bila očita pozicija, nijedna moja inicijativa nije došla na odaziv. Slično je bilo s prošlom vladom", kazao je Josipović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je Hrvatska napravila "nekoliko koraka unatrag u svom profilu građanske države" te da se u zadnjih šest mjeseci dosta promijenila.

"Javlja se određeni govor mržnje", izjavio je Josipović.

Odluku o tome kako će provoditi svoje političke ciljeve Josipović još nije donio. Tvrdi da ga nitko iz vrha SDP-a nije zvao, kao ni premijer Milanović. Kada bi i dobio poziv onda bi se htio uvjeriti da je SDP spreman za reforme koje se trebaju provesti.

Josipović smatra da parlamentarni izbori neće biti prije ljeta, na pitanje izlazi li i on na izbore kazao je: "Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija".

Josipović je bio gost i u Dnevniku Nove TV gdje je Mislavu Bagi na isto pitanje odgovorio: "Ja se nadam".  

Smatra da na ljevici pored SDP-a postoji još prostora. Izjavio je i kako je prerano govoriti o osnivanju stranke te da "razgovara s puno ljudi".

Kazao je i kako je povezivanje SDP-a s njim tijekom kampanje "imalo nekog utjecaja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara