Josipović ništa ne zna, ali je zabrinut nakon smjene Linića

Foto: Hina

SMJENU ministra financija Slavka Linića komentirao je i u Splitu na proslavi Sudamije predsjednik Ivo Josipović. Kaže da ne osporava pravo premijeru Zoranu Milanoviću da bira svoje suradnike, ali priznaje da je zabrinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brine me činjenica da su sve češći sukobi unutar vladajućih struktura. Brine me način kako se ti sukobi artikuliraju kroz medije. Brine me činjenica što su sve češće pod udarom pravosudnih tijela visoki državni dužnosnici", kaže danas Josipović.

Josipović je i jučer upitan za komentar o optužbama protiv Linića, no ništa nije želio komentirati. 

Nakon skupa na Pantovčaku o ustavnim promjenama, predsjednik Josipović, poznat po tome da (gotovo) nikad o ničemu ne zauzima čvrsti stav, na pitanje o Linićevom slučaju izjavio je sljedeće: ''Mene zanima danas samo ova tema. Hvala vam lijepa''.

Ne čudi što Josipović nije htio komentirati najnoviju Linićevu aferu, budući da su bliski prijatelji. Jednako tako nedavno predsjednik nije želio razgovarati o slučaju umiješanosti u korupciju njihove zajedničke bliske prijateljice, Linićeve kume i sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, koja se trenutno nalazi u istražnom zatvoru. Podsjećamo, Linić i Josipović zajedno su često bili gosti na privatnim druženjima kod Lovrić Merzel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara