Josipović o Srbiji: Nije vrijeme za sastanak s predsjednikom Nikolićem i tko zna kada će doći taj trenutak

Foto:  Goran Mehkek (Cropix)

"TEŠKO da ću se u skoro vrijeme sastati sa srpskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem", naglasio je u razgovoru za Radio-televiziju Vojvodine predsjednik Ivo Josipović dodajući da susret sa srpskim predsjednikom ima smisla samo onog trenutka ako zajedno mogu poslati neku poruku. U suprotnom bi efekt bio sasvim suprotan i za srpsku i za hrvatsku javnost. 
 
Još se traže putevi
 
"Ovog trenutka mislim da je bolje da još malo tražimo puteve", naglasio je Josipović za RT Vojvodine dodajući kako ne bi volio da izbor Nikolića za predsjednika Srbije kao i oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu naprave tolike razlike između Hrvatske i Srbije te da one prerastu u trajno stanje. Josipović je rekao i kako treba proći određeno vrijeme, kao i do redefinicije odnosa Hrvatske i Srbije, a tada bi bio moguć i zajednički priručnik iz povijesti.   
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Države trebaju biti velikodušne prema manjinama, jer ne ugrožavaju manjine naše države već su one naše bogatstvo", rekao je Josipović priznajući da je došlo do zastoja u povratku srpskih izbjeglica u Hrvatsku.

Bolji uvjeti za povratak ali.. 
 
"Sada su bolji uvjeti za povratak iako uvjeti  života u povratničkim krajevima u Hrvatskoj nisu dobri ni za Srbe ni za Hrvate, prije svega zbog ekonomskih razloga", kazao je Josipović koji je povodom obostranih tužbi Srbije i Hrvatske za genocide rekao da one nisu toliko važne i da imaju više emotivni karakter.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara