Josipović o euroizborima: Važno je naći dobro rješenje da građani izađu na izbore

Josipović o euroizborima: Važno je naći dobro rješenje da građani izađu na izbore

Foto: Damjan Tadić/Cropix

IZBORI za Europski parlament i pregovori sa Slovenijom oko Ljubljanske banke glavne su političke teme posljednjih dana, a u fokusu su interesa i predjednika Ive Josipovića.

"Datum održavanja izbora za Europski parlament odredit ću vodeći računa o stajalištu Vlade i svih političkih stranaka", rekao je Josipović. Dodao je kako će se konzultirati s Državnim izbornim povjerenstvom postoji li tehnička mogućnost spajanja s lokalnim izborima, a također je rekao kako će voditi računa što o tome kažu nevladine udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo zajedno naći najbolje rješenje da najveći broj građana izađe na izbore i da tehnički izbori budu najbolje odrađeni", naglasio je Josipović.

Komentirajući povlačenje Karla Erjavca iz pregovora oko rješavanja spora s Ljubljanskom bankom, predsjednik je rekao kako je to stvar Slovenije te da je činjenica da će se pregovori odvijati na relaciji dvaju premijera dobra. "Ta promjena ne bi trebala utjecati na ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora za EU", zaključio je Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara