Josipović promaknuo sedam pripadnika Oružanih snaga RH

Foto: Hina

U PRIGODI 20. prosinca, Dana Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović u više je činove promaknuo sedam pripadnika Oružanih snaga, priopćio je jutros Ured predsjednika.

U čin brigadira promaknut je pukovnik Tihomir Zajec, Darko Duhović je iz čina bojnika promaknut u čin pukovnika, kapetan korvete Marijan Dražetić promaknut je u čin kapetana fregate, a u čin bojnika satnik Krasnodar Brlečić.

U čin poručnika bojnog broda promaknut je poručnik fregate Hrvoje Grubišić, poručnik korvete Hrvoje Repušić promaknut je u čin poručnika fregate, a u čin natporučnika poručnik Ivan Zadro.

Predsjednik je odluku o promicanjima donio na prijedlog ministra obrane Ante Kotromanovića, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti.

Na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja RH, za osobite vojne zasluge u ustroju i razvitku Oružanih snaga predsjednik Josipović je Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro" odlikovao Redom bana Jelačića .

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvaljen je pukovnik Luka Vujadinović, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara