Josipović protiv Milanovića: Nema smisla da se vraćam u stranku koja vodi lošu politiku

Josipović protiv Milanovića: Nema smisla da se vraćam u stranku koja vodi lošu politiku

Foto: Hina, Audio: Media Servis, Video: Hina

IVO JOSIPOVIĆ političku karijeru gotovo sigurno neće nastaviti u SDP-u. Prije nekoliko je dana najavio kako će se sve znati kroz 20-ak dana, no današnja izjava sugerira kako je daleko od SDP-a.

"Ja sam predlagao veliki reformski paket, kojemu SDP nije sklon. SDP nije sklon ozbiljnim reformama u društvu i nema smisla da u ulazim u SDP da bih statirao u politici za koju mislim da nije dobra", poručio je danas Josipović u razgovoru s novinarima.

"Bit će novosti, evo današnji dan je kraj mandata ali i početak nečeg novoga", odgovorio je na pitanje o svojoj političkoj budućnosti.

 


Josipović je prije nekoliko dana najavio kako će vjerojatno izaći na parlamentarne izbore, bit će vrlo zanimljivo vidjeti s kim. Podsjetimo, još krajem prošlog tjedna, točnije u petak navečer, opcija sa SDP-om bila je moguća. Josipović je kazao kako nije dobio poziv niti od Milanovića niti od SDP-a, ali da bi se prvo morao uvjeriti da je SDP spreman za reforme koje se trebaju provesti.

"Mi ćemo si sigurno stisnuti ruku, s vama ili bez vas"

Ove izjave Josipović je novinarima dao na Zrinjevcu. Potvrdio je da će, prema dogovoru dvaju timova, primopredaja dužnosti s izabranom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović biti održana poslijepodne u Uredu predsjednika bez prisutnosti medija.  Josipović je kazao kako će se oko 17 sati u uredu naći resorni savjetnici dvaju timova, a on će s izabranom predsjednicom popiti kavu.

Nije htio otkriti što će joj reći, a na pitanje hoće li joj dati koji savjet kazao je kako za to nema potrebe.

"Ona ima svoj program, zašto da joj ja dajem savjete, nema potrebe za savjetima te vrste. Ja joj želim puno uspjeha i još jednom čestitam", rekao je.

Novinare je najviše zanimalo koji je razlog da se primopredaja neće moći snimati, a Josipović odgovara kako je to dogovor dvaju timova. "Ne znam, to su timovi tako dogovorili. Mislim da se nema ništa posebno tu ni snimati, resorni savjetnici će razgovarati", rekao je.

Na primjedbu kako je primopredaja između njega i bivšeg predsjednika Stipe Mesića prije pet godina održana uz prisutnost medija jer taj događaj zanima javnost, Josipoivć je ponovio kako je tako dogovoreno između dvaju timova. "Mi ćemo si sigurno stisnuti ruku, s vama ili bez vas", dodao je.

Odbacio je nagađanja pojedinih medija da je upravo on bio za to da primopredaja prođe bez prisutnosti novinara te kazao kako ne postoji nikakav sukob između dvaju timova.

"Ističem - negdje sam pročitao 'novi sukob, nova strahota, nova grozota' - nema nikakvog sukoba, timovi su tako dogovorili", ponovio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara