Josipović vicom o Karamarku i Papi oduševio Splićane

Foto: Hina

PREDSJEDNIK RH Ivo Josipović obilježio je Svjetski dan pripovijedanja posjetom Amfiteatru Doma mladih, gdje je na splitskom Festivalu pričanja priča, osmom po redu "Pričiginu", na temu "Naše muke" slušao priče "utorkaša".

Publici je na kraju i sam privukao pozornost, doduše ne pričom, već kratkim vicom čijim je sadržajem oduševio publiku.

"Papa je došao u Hrvatsku te je poželio da malo razgleda Hrvatsku i dođe u Split, jer je čuo da se radi o prekrasnom gradu. I dala mu Vlada, ministar Karamarko, limuzinu da ga vozi od Zagreba do Splita. I tako vozi vozač i kaže mu Papa: `Znaš, sinko, ja kad sam bio mladi silno sam volio voziti. Ajde ti malo pusti mene da vozim, a ti sjedi iza`.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to će vozač: `Pa kako ću, Sveti Oče, što ako se nešto dogodi? Dobit ću otkaz`, a Papa mu odgovara: `Ništa se ti, sinko, ne boj, Božji zakon je u mojim rukama`.

Vozač zamijeni mjesto s Papom i kaže mu da jedino ne smije voziti brzo. Papa vozi 110, 120, 160, 220, 250, vozač se već ukočio i u jednom trenutku policajac maše s lopaticom, a Papa parkira sa strane.

Otvara Papa prozor, policajac ostane u šoku kada je ugledao Papu. Policajac brzo uzme mobitel u ruke i nazove ministra Karamarka i kaže mu da je ulovio Papu kako vozi prebrzo limuzinu na autocesti. Kaže ministar: `Oderi, svima isto`. Policajac uzvraća: `Ma je, ministre, ali važna je osoba u autu. Sam Bog je u autu`. Karamarko ga upita:`Pa kako ti znaš da je Bog u autu`, a policajac uzvraća:`Po tko bi drugi imao papu za vozača?`", ispričao je Josipović i oduševio publiku.

"Govorili su mi da ne znam pričati viceve. Najčešće moji protukandidati, pa je i to jedan od argumenata zašto ne glasati za mene", našalio se Josipović na svoj račun.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara