Jospovićeva božićna čestitka: Neka Božić bude poticaj svim građanima za daljnje promicanje tolerancije

Foto: Vlado Kos/Cropix

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

"Božić je veliki kršćanski blagdan, blagdan obitelji, mira, opraštanja i nade. Simbolizira novi početak u duhovnom smislu, prigoda je da se oprosti, da bude oprošteno, da se ispravljaju nepravde, da se dijeli ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svim kršćanskim vjernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru - katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić. Želim da ga provedu u mirnom i radosnom obiteljskom blagdanskom okruženju. Vjerujem da će i ove godine radosno ozračje Božića i njegova duhovna, ali i duboko ljudska poruka biti poticaj svim građanima za daljnje nastojanje na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, tolerancije i suradnje, u cilju općeg dobra naše domovine", stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Predsjednik Josipović uputio je božićnu čestitku i msgr. Želimiru Puljiću, nadbiskupu zadarskom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije đakovačko-osječkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, i kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom.

"Duhovna poruka Božića koju prihvaćaju svi kršćanski vjernici, istovremeno je i ljudska, etička poruka, koju mogu prihvatiti i svi građani Hrvatske, bez obzira na njihovo vjersko i svjetonazorsko opredjeljenje. Želja mi je da i ove godine poruka Božića posluži kao poticaj daljnjoj izgradnji sigurnijeg, pravednijeg i solidarnijeg društva, te boljega života za sve građane naše domovine", stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara