Jovanović: Izmjene Zakona o visokom obrazovanju do kraja ožujka

Jovanović: Izmjene Zakona o visokom obrazovanju do kraja ožujka

Foto: Luka Gerlanc/Cropix

U SABORU je održana sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, na kojoj se raspravljalo o izmjenama Zakona o znanosti i visokom obrazovanju.

Na sjednici se ipak najmanje raspravljalo o konkretnim odredbama Zakona. Glavna tema bila je - treba li se sa izmjenama Zakona pričekati dok se ne donese Strategija razvoja znanosti i visokog obrazovanja. Ministar Željko Jovanović smatra da ne treba.

"Postoje problemi koje treba rješavati odmah, a kroz njihovo rješavanje dajemo poruku kojim smjerom trebaju biti izrađeni dijelovi strategije", poručuje ministar. No u HDZ-u smatraju da bi bez strategije Zakon mogao biti šupalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez vizije, bez strategije teško možemo uzeti oruđe koje treba nešto provoditi, a da se ne zna što", kaže Željko Reiner iz HDZ-a.

"Idite s onim što nesmetano može proći, to su tehnikalije, a ove ostale stvari ostavite za strategiju da ih riješi", smatra SDP-ov Gvozden Flego.

Strategija bi trebala biti gotova do kraja lipnja, dok ministar Jovanović vjeruje da će Zakon u dva čitanja biti prihvaćen do kraja idućeg mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara