Jovanović: O domoljublju će se učiti u sklopu građanskog odgoja

Foto: Hina

UVOĐENJE građanskog odgoja u škole doprinijet će transparentnijem i otvorenijem društvu, najavio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sudjelujući na konferenciji 'Partnerstvo za otvoreniju vlast'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječ je o međunarodnoj inicijativi čiji je cilj transparentnost javne vlasti i borba protiv korupcije. Građanski odgoj kreće iduće školske godine, završen je nastavni plan i program, a u travnju kreće javna rasprava, rekao je Jovanović i nastavno na njegovu nedavnu polemiku sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom zaključio:

"Kroz građanski odgoj naši učenici će više naučiti o dostojanstvu osoba, ljudskim pravima, slobodi i odgovornosti u nacionalnom, europskom i međunarodnom pravnom sustavu. Učit će se i potom na koji način suzbiti društvenu isključenost i sve oblike diskriminacije pojedinca. Učit će se i što znači domoljublje. Ne treba nam poseban predmet domoljublje u okviru, naprimjer, razumijevanja Domovinskog rata u Hrvatskoj u nastavi povijesti- tome će služiti građanski odgoj", rekao je Jovanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara