Jutros nema gužvi, ali promet je pojačan: Na Lučkom i danas privremena regulacija

Foto: HAK

JUČERAŠNJI je dan definitivno obilježio vrhunac turističke sezone. Gužve su se stvarale oko naplatnih postaja, užurbano je bilo u trajektnim pristaništima, zračnim lukama i kolodvorima dok bi glavnina promet danas trebala krenuti prema unutrašnjosti.

"U poslijepodnevnim satima ponovno će jačati promet na svim pravcima prema unutrašnjosti što će se najviše osjetiti na naplatnim postajama Lučko na izlasku s autoceste prema Zagrebu gdje su tijekom poslijepodneva moguće kolone", rekao je Irvin Filipović iz HAK-a za Media servis

Jutros nema većih gužvi

Zbog prometne nezgode na 133km autoceste A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Novska i Okučani u smjeru istoka vozi se usporeno.

Na važnijim cestovnim pravcima promet je pojačan.

Posebice na autocesti A1 od čvora Lučko u smjeru mora, A6 Rijeka-Zagreb, pred naplatom Oštrovica na izlasku s autoceste, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, Istarskom ipsilonu od graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija u smjeru Pule, Jadranskoj magistrali na prilazima turističkih središta, te na A7 GP Rupa-čvor Diračje na naplati Rupa u smjeru Zagreba.

Pred naplatom Lučko u oba smjera nema čekanja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će danas od 12 do 23 sata, a zbog državnog praznika zabrana će biti i u ponedjeljak od 15 do 23 sata, te u utorak, na sam Dan domovinske zahvalnosti, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Zbog bolje protočnosti prometa, na ulasku na autocestu A1 u Lučkom, vozit će se uz privremenu regulaciju. Iz smjera grada, na Jadranskoj aveniji, promet će se na prilazu naplati preusmjeriti u jedan trak, da bi se ubrzao protok sa istočnog i zapadnog kraka (iz smjera čvora Buzin i Jankomir). Uz to, prometna policija će ručnom regulacijom kontolirati protočnost prometa.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:
- na ulasku: Macelj, Stara Gradiška, Županja, Nova Sela, Bajakovo,
- na izlasku: Bajakovo (kolona oko 4,5 km), Kaštel, Klek
- u oba smjera: Metković.

Na GP Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila, kolona je duga oko 1 km.

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D2 Osijek-Vukovar između nadvožnjaka „Nemetin“ i skretanja za Zračnu luku Osijek,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- D22 Možđenec-Sudovec,
- D29 Kašina-Marija Bistrica,
- D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče,
- D25 Korenica-Gospić (od 08,00 do 18,00 sati),
- D57 Vukovar-Orolik,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica i
- ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja.

Zbog vode na kolniku zatvorena je ŽC 2018 Čakovec-Pribislavec.

Uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionicama državnih cesta:
- D1 Korenica-Debelo Brdo,
- D9 Metković-Opuzen i
- D303 Rovinj-Rovinjsko Selo.

Od 8 do 18 sati, zbog radova zatvara se D25 Korenica-Gospić (do 6. kolovoza 2014. god.). Obilazak: Korenica D1-Udbina-D522-Gornja Ploča-Lovinac-D50-Gospić.

Zbog loših vremenskih uvjeta do daljnjeg se odgađa sanacija pješačkog mosta (nathodnika) kod ulaza 1 u Nacionalni Park Plitvička Jezera na ŽC5201 Selište Drežničko-Prijeboj, vozi se nesmetano.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara