Kacin: Bruxelles očekuje od Srbije da svoje stajalište prema Ukrajini prilagoditi politici EU

Foto: nato.gov

BRUXELLES očekuje od Beograda da svoje stajalište prema ukrajinskoj krizi prilagoditi politici Europske unije (EU), poručio je srbijanskim vlastima izvjestitelj Europskog parlamenta Jelko Kacin podsjetivši da je to Crna Gora već uradila.

"Što se tiče odnosa prema Ukrajini, nadamo se da će Srbija razumjeti o čemu je riječ i da će i ona zauzeti stajalište koji je blizu stajališta Europske unije. Crna Gora je to već učinila", prenose u petak beogradski mediji izjavu slovenskog europarlamentarca Tanjugu.

Podsjećajući da će EU u znak potpore Kijevu s Ukrajinom danas potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, Kacin je najavio i da će izaslanstvo Europskog parlamenta idućeg tjedna imati zajedničko trodnevno zasjedanje sa zastupnicima ukrajinskog parlamenta.

Kako je u četvrtak priopćeno iz ureda visoke predstavnice EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, šest zemalja izvan EU, među kojima su Crna Gora i Albanija, pridružile su se sankcijama EU protiv Rusije.

Kacin je, sudjelujući u četvrtak navečer na sastanku Slovenskog poslovnog kluba u Beogradu o temi "Izazovi zapadnog Balkana u srednjoročnoj perspektivi EU do 2020", kazao da stranih ulaganja neće biti "sve dok Srbija ne pošalje jasnu poruku da u njoj funkcionira pravna država" i objasnio kakvu Srbiju žele strani investitori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara