Kajin: Da nije bilo Jakovčića, ne bi bilo smjene čovjeka koji je otvorio slučaj Hypa u Istri

Kajin: Da nije bilo Jakovčića, ne bi bilo smjene čovjeka koji je otvorio slučaj Hypa u Istri

Foto: Hina

NEZAVISNI saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin izjavio je u ponedjeljak u Puli kazao kako je IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić nasmijao cijelu Istru subotnjom izjavom "kako nema nikakve veze s Hypo bankom i njenim projektima u Istri".

"Sumnjam da bi, da nije bilo Jakovčića i Hypa, bio smijenjen bivši županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić koji je otvorio slučaj Hypa u Istri", rekao je Kajin na konferenciji za novinare, dodavši da su tada smijenjeni i urednici Glasa Istre kako bi se imalo kontrolu nad medijima.

Upravo iz tog razloga, smatra Kajin, "Istra koja je nekada bila zemlja sloboda, danas je poharana i pokradena zemlja".

Pljačka neviđenih razmjera

Ustvrdio je kako sprega politike, pravosuđa i medija omogućila pljačku neviđenih razmjera u Istri.

Kajin smatra da i slučaj sa zemljištem na području Barbarige i Dragonere treba ponovno otvoriti i rasčistiti premda je to, smatra, "sitnica prema onome što se događalo u Istri".

> Austrijski mediji tvrde da je Hypo Alpe Adria izgubila milijune eura jer je išla "na ruku Iviću Pašaliću"

"Neka se vrši pravda pa makar svijet propao", poručio je nezavisni saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

Potvrdio je da će sutra otići na razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović na Pantovčak, s kojom želi razgovarati, kako je rekao "o korupciji u Istri i Hrvatskoj" te je upoznati sa stanjem u istarskim medijima koji su pod kontrolom čelnika IDS-a.

"Istra je pretvorena u prostor straha i medijskih manipulacija, a sve se to financira javnim novcem, što je nepojmljivo", zaključio je Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara