Kako će se kriza odraziti na Božić: Koliko građani planiraju potrošiti za blagdane?

Foto: Tea Čimaš/Cropix

PRVA je nedjelja Adventa ili Došašća razdoblja u kojem se kršćani pripremaju za dolazak Božića. Pali se prva svijeća na adventskom vijencu, a za blagdanski ugođaj već su se pobrinuli gradovi koje su preplavili ukrasi.

Prosinac je ujedno i mjesec u kojemu se najviše troši. Trgovački centri već su puni, a sudeći prema anketi, većina građana unatoč krizi neće pretjerano štedjeti. Blagdani su, kažu, ipak blagdani. Pitali smo ih koliko planiraju potrošiti za ove blagdane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do 1000 kuna, ono najosnovnije se mora uzeti i tu i tamo neke igračke za klince pod bor. Cijeli život radim, po deset sati na dan i na zimi i na minus 15 i po kiši i sve. Čujte, s obzirom da imam unuku, kćer i zeta, pa od sestre unučići, pa jedno 500 kuna vjerujem da će otići na te sitnice. Nemrete ni kupiti Bog zna što za to", kažu građani.

Inače, u Vukovaru paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu, započinju 15. vukovarske adventske svečanosti koje su posvećene obnovi kulturne baštine grada, a prva svijeća na adventskom vijencu na glavnom zagrebačkom trgu zapaljena je sinoć na fontani Manduševac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara