Kako je Hrvatska potrošila 3,6 milijuna eura iz Fonda za ulaganje u znanost i inovacije?

Kako je Hrvatska potrošila 3,6 milijuna eura iz Fonda za ulaganje u znanost i inovacije?

Ilustracija: Arhiva

DANAS će se održati svečano predstavljanje rezultata projekta "Fond za ulaganje u znanost i inovacije", koji se provodi u okviru pretpristupnog programa Europske unije, IPA IIIC (Regionalni razvoj - Regionalna konkurentnost).

Projekt se provodio u okviru dva tipa ugovora financirana od strane Europske unije: programa dodjele bespovratnih sredstava i tehničke pomoći za SIIF. Ukupna vrijednost 1. faze projekta iznosi 3,6 milijuna eura, od čega je 2,6 milijuna eura ugovoreno za prvi poziv dodjele bespovratnih sredstava, a 1 milijun eura za projekt tehničke pomoći.

Projekt je bio namijenjen samo visokoškolskim ustanovama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U okviru prvog natječaja programa dodjele bespovratne pomoći, objavljenog u svibnju 2009., ugovoreno je pet projekata s četiri domaće obrazovne i znanstvene institucije: s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom, Veleučilištem u Karlovcu, Sveučilištem u Zagrebu i Institutom Ruđer Bošković.

Javni poziv bio je namijenjen isključivo visokoškolskim ustanovama i javnim istraživačkim organizacijama na području Hrvatske, s ciljem izgradnje kapacitete ustanova visokog obrazovanja i javnih znanstvenih instituta u području transfera tehnologija i komercijalizacije istraživačkih rezultata, kako bi se doprinijelo održivom regionalnom razvoju i konkurentnosti industrijskog sektora visoke dodane vrijednosti.

Između ostalog, održano je 17 radionica, sedam susreta umrežavanja partnera, 10 radionica upravljanja projektnim ciklusom, 4 savjetodavne sesije i 5 medijskih posjeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara