Kako štedi Ivica Kirin: Svim gradskim vijećnicima u Virovitici kupuje tablet računala!

Kako štedi Ivica Kirin: Svim gradskim vijećnicima u Virovitici kupuje tablet računala!

Foto: Hina

IVICA KIRIN, gradonačelnik Virovitice, potrošit će nekoliko desetaka tisuća kuna za kupovinu tablet računala koje će dobiti svi gradski vijećnici, objavio je portal Virovitica.info.

Novac za tablete Grad Virovitica namaknut će ukidanjem nepotrebnih troškova, tvrdi Kirin. Jedan od troškova koji se ukida je tako naknada od 100 kuna koje vijećnici dobivaju za nazočnost na sjednicama.

U kupovinu tableta se ide iako je u gradskom proračunu najavljeno stezanje remena. Proračun za iduću godinu iznosit će oko 72,3 milijuna kuna, što je 14 milijuna manje od proračuna za 2013. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaku ćemo kunu dva puta okrenuti prije negoli je potrošimo", izjavio je Kirin.

"Nećemo ukidati standard, nego održati samo najosnovnije. To znači da kako se proračun bude punio, tako će se iz njega i trošiti, a svi moramo dati svoj obol", kaže Kirin, koji je najavio i da će svim djelatnicima gradske uprave plaća pasti za 5 posto, dok će vijećnici ostati bez 40 posto naknade.

Gradski vijećnici će umjesto 500 kuna mjesečno primati 300 kuna, dogradonačelnici volonteri će umjesto pet tisuća primati tri tisuće kuna, a predsjednica gradskog vijeća L. Weiss umjesto 3.600 kuna primat će dvije tisuće kuna manje.

Kirinova plaća od oko 14.000 kuna će se, međutim, smanjiti tek za oko tisuću kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara