Kako zaustaviti val razbojstava u novčarskim institucijama?

Foto: Ilustracija

U HRVATSKOJ je u 2012. godini bilo 18 razbojstava u bankama, 41 u poslovnicama Hrvatske pošte, 24 u zlatarnicama te 185 u otkupnim stranicama zlata. Svi ti podaci puno su veći od ranijih godina te ukazuju na rast vala razbojstava u Hrvatskoj.

U posljednjih sedam godina, u razbojstvima u novčarskim institucijama počinjenim u Hrvatskoj poginulo je čak 10 osoba - tri zaštitara, tri počinitelja, troje građana i jedan policajac.

Povodom ovih brojki, Ministarstvo unutarnjih poslova priprema novi zakon o zaštiti novčarskih institucija, a tim povodom će se na 2. međunarodnoj konferenciji "Sigurnost banaka i drugih financijskih institucija" održati prva javna rasprava o novom zakonu.

Predstavnici MUP-a predstavit će najnovije statističke podatke i pokazatelje o stanju kriminaliteta u novčarskim ustanovama u zadnjih nekoliko godina. Stručnjaci za tjelesnu i tehničku zaštitu raspravljat će o novim trendovima u štićenju banaka i drugih novčarskih institucija, s posebnim osvrtom na najnovije tehnologije i opremu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara