Kanaderi pomažu gasiti veliki požar na Hvaru, dojava o piromanima na gumenoj brodici bila je lažna

Foto: Čitatelj Indexa (Marko Rakuljić)

DJELATNICI lučkih kapetanija Splita i Dubrovnika, te lučkih ispostava Korčula i Vela Luka opozvani su iz potrage za gumenjakom jer se ispostavilo da se radi o lažnoj dojavi.

"Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Ri) u 13.40 sati opozvala je djelatnike lučkih kapetanija Split i Dubrovnik, i lučkih ispostava Korčula i Vela Luka iz potrage na moru za potencijalnim počiniteljima požara na otoku Hvaru, koji su bili uključeni u akciju traganja u 10.40 sati na zahtjev Policije.

Prema dojavi OKC MUP Splitsko - dalmatinske svi uključeni u akciju traganja opozvani su iz potrage za prethodno opisanom gumenom brodicom jer je utvrđeno kako se radilo o lažnoj dojavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daljnje podatke vezano uz postupak utvrđivanja odgovornosti i uzroka požara na otoku Hvaru priopćit će se iz nadležnosti OKC MUP Splitsko - dalmatinske", stoji u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Na Hvaru gori od jutra

Vatrogasci se i dalje bore s požarom koji je jutros oko 10 sati izbio kod mjesta Zatražišta na otoku Hvaru. Stanje na požarištu otkrio nam je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

"Dosta je bolje nego jutros. Samo istočni dio zbog dolaska jakog maestrala je i dalje ugrožen. Jedan kanader radi, a sada očekujemo dolazak drugog i nadamo se da ćemo to stavit pod nadzor", izvijestio je Glavina.

Kuće nisu ugrožene, a više o stanju na požarištu otkrio je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina: "Odmah su podignute sve snage s otoka Hvara. 50 gasitelja i 12 vatrogasnih vozila. S kopna je upućeno 20 gasitelja helikopterom i sezonska postrojba iz Splita, njih 15 brodom. Pozvana su dva kanadera, prije pola sata je došao treći, a sad bi trebao doći četvrti", rekao je Glavina.

Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije nada se da će požar do večeras staviti pod kontrolu.

Manji požar izbio je i kod Trogira, nedaleko od marine. Kako doznajemo od županijskog vatrogasnog zaposlenika Glavine, izgorjelo je oko pet hektara vinograda, trave i niskog raslinja, ali požar je brzo stavljen pod kontrolu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara